Opkva. kursus 18/19 / 5. februar 2019

5. februar 2019

Program for dagen

Mørke Sognegård, Kirkevej 30, 8540 Mørke
 
8.30 - 9.00 Morgenbrød
9.00 - 12.00 Evaluering i kristendomskundskab
Frokost
 
Frivillig del
12.30 - 14.00 - Prøven - Hvad indeholder prøven? Hvad forventes der?
Der lægges efterfølgende op til at arbejde i mindre grupper med analyse af forløb ud fra de forskellige kristendomsfaglige tilgange(dem Hans Krab Koed bl.a. gennemgik - og som også forefindes i Fælles Mål).
Læs om de forskellige tilgange i teksterne her til højre.
 
Det er ganske frivilligt om man vil være med til "Prøven - Hvad går den ud på" og analysetilgangene. 
 
 
 
Evaluering i kristendomskundskab: Michael Hjardgaard 
 
 
Forberedelse - følgende links skal læses. Vær opmærksomme på, at der er angivet, hvilke dele, der skal læses og hvilke, man kan læse.
 
1. Løbende evaluering og feedback (s. 4-6)
S. 4-6 indeholder en introduktion og en figur 1.1, som måske kan anvendes til opbygning af jeres undervisningsforløb. Den øvrige del indeholder modeller til at arbejde med feedback og evaluering. Materialet er målrettet de svageste elever. Man kan læse den resterende del, hvis man har lyst eller føler behov. 
 
 
2. 5 elementer, der skaber den gode undervisning for alle elever
En overskuelig tjekliste til god undervisning
 
3. Feedback i undervisningen (s. 4-17)
Et uddrag af rapporten: Motiverende undervisning. Tæt på god undervisningspraksis på mellemtrinnet.
Artiklen tager udgangspunkt i seks underviseres praksis med feedback. Den er rar at læse, fordi den fokusere på alt det vi allerede gør, men den er også meghet ambitiøs.
Rapporten eksemplificerer punkt 3 fra plakaten: 5 elementer, der skaber den gode undervisning for alle elever. Indledningen bør læses. Den øvrige del kan læses efter behov. Der er bl.a. nogle konkrete bud på feedback, som måske kan anvendes i forbindelse med opgaveskrivning (beskrivelse af undervisningsforløb)
 
 
 
 
 Da Prezi pludselig ikke vil vise min prezi fra undervisningsgangen, hvor vi gennemgik prøven og hvordan den kunne se ud, er jeg blevet nødt til at lave en ny. Den har simpelthen slettet den - også inde på min egen konto.
Det betyder, at den nu er lagt i et worddokument i stedet for - bare for en sikkerheds skyld, men den er også genskabt ud fra hukommelse. Så hvis der er ting, der ikke er med eller andet, så sig til, så tilføjer jeg det.
 
Pias Prezi - nu i word
 
 
 
 
 
 
Læs s. 12 - 16
SkoleKirke i Syddjurs | Syddjurs Provsti - Syddjurs Kommune