Billede: Nivaagaards Malerisamling 
 
 
Mor
Jomfru Maria og andre mødre i ord og billeder

Hvad er en mor? Hvordan og hvornår er man en god mor? Hvem er en mor? Skal man have født et barn for at være mor?

Jesus voksede ifølge Bibelen op med en far i himlen og en papfar ved hånden, men han blev født af en helt almindelig mor, der hed Maria.

Med Jomfru Maria som udgangspunkt for morrollen bliver eleverne i undervisningsforløbet præsenteret for mange forskellige mødre i kunsten, litteraturen og religionerne – Lige fra forestillingen om en Moder Jord over kristendommens Mariaikoner til Henry Heerups mor & barn og Kviums barske Mor(d)-barn-billede.
Gennem bibelske, litterære og poetiske tekster møder eleverne forskellige sande, kærlige, tålmodige, sjove og pinlige mødre hos bl.a. Kim Fupz, Ole Lund Kirkegaard, Mette Eike Neerling, Anita Krumbach, Dorthe Karrebæk, Stian Hole/Synne Lea og i filmen Max Pinlig.

I arbejdet med de mange morbilleder dykker eleverne ned i de helt særlige karakteristika for mor og barn i den pågældende tekst. Hvorefter eleverne omsætter karakteristikaene for moren og barnet til mindre haikudigte.
Ligesom Haikudigtene, er elevernes udarbejdelse af gode råd til børn med de helt bestemte mødre gennemgående opgaver. Projektet afsluttes med collage over spørgsmålene ”Hvad er en god mor” og ” Hvad er moderligt”
Projekttilmelding                                         Billede: Ilya Lix
Klassetrin: 4.- 6. kl.
Fag: Dansk, kristendomskundskab, evt. billedkunst.
Lektioner: 15 lektioner
Kompetenceområde
Kristendomskundskab
    Etik og livsfilosofi
    Kristendom
Dansk
    Fremstilling og fortolkning

Projektet indeholder:
    Lærervejledning
    Billeder til ophæng

SkoleKirke i Syddjurs | Syddjurs Provsti - Syddjurs Kommune