Projekter 20/21 / Udskoling / Går det hele ad h..? - Krist. Da.

Går det hele ad helved til?

Er du (U)egnet

 - Frygt, håb og brætspil
Går det hele ad helvede til? Er der overhovedet nogen, der tør håbe på noget? Eller går det ligefrem bedre end nogensinde før?
 
Spørgsmål som disse danner udgangspunkt for dette landsdækkende projekt, der zoomer ind på den frygt for fremtiden, der synes allestedsnærværende både i nyheder, film, litteratur og samfund - og som ikke er blevet mindre nærværende af den globale epidemi Covid-19 i frisk erindring. Dystopierne er over os, og de er både skræmmende og fascinerende - og hvor er utopierne og håbet? 
 
Projektet inviterer til refleksion over frygt og håbs betydning for menneskers måde at leve deres liv på. Begrebsparret håb og frygt går hånd i hånd gennem arbejdet med såvel dystopier og utopier og paradis og helved i kristendom og islam. 
 

Nyskrevet novelle af Kenneth Bøgh

Brætspil med dilemmaer

Digitalt bibliotek og kirkebesøg/skolebesøg

Kulturteknik og produkt om håb og frygt

 
Fagområde: Kristendomskundskab, dansk
Klassetrin: Udskoling 
Lektioner: 16
Projektperiode: Hele året
 
 
 
 

Kursus med Kenneth Bøgh Andersen


26. oktober på Rønde Skole
fra 14.00 - 16.30

På kurset vil Kenneth Bøgh Andersen holde foredrag med udgangspunkt i novellen "Uegnet", som han har skrevet til dette landsdækkende projekt. Han vil også komme ind på andre fortællinger og sit forfatterskab mere generelt.
På kurset præsenteres projektet: "Går det hele ad helved' til?" og der vil være teasere for andre udskolingsprojekter fra SkoleKirke Syddjurs.

Vel mødt til kursus med godt indhold og god forplejning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SkoleKirke i Syddjurs | Syddjurs Provsti - Syddjurs Kommune