Projekter 24/25 / Mellemtrin / Hvad er en kirke?
 
Hvad er en kirke?
Atmosfære, funktion og historie

Supermarkeder, skoler, sygehuse og sportshaller. Pizzeriaer ogkeringspladser. Køkkener, kirker og klasseværelser. Lejligheder og legepladser. Biblioteker og busskure.
Hvert rum har sin særlige atmosfære, funktion og historie. Sådan er det med kirken. Sådan er det med alle de rum, man kan opholde sig i.

I dette projekt undersøger eleverne først begrebet ‘rum’, ved at gå på opdagelse i nogle af alle de rum, der omgiver dem; Hvad bruges de til, hvilken historie har de, hvilke atmosfærer er der?
Dernæst skal eleverne på en opdagelsesrejse i det rum, kirken er. Det foregår ved et besøg i den lokale kirke, hvor eleverne oplever og undersøger kirkerummet, lytter til en lydfortælling og taler med præsten om, hvilke historier netop denne kirke gemmer på.
Tilbage på skolen får eleverne et lille indblik i kirkernes arkitekturhistorie, hvorefter de hver især fordyber sig i en kreativ bearbejdning af stoffet, ved at bygge deres egne bud på, hvordan en kirke kunne se ud, og hvad den skal kunne bruges til.

Om rum og kirkerum:
Kirkerummet er sit eget rum – både arkitektonisk, socialt og eksistentielt. I middelalderens landsbyer har kirkens placering i landskabet peget på bygningens centrale betydning for samfundet.

 
Klassetrin
3.-6. kl

Lektioner
4-6

Kompetenceområder
Kristendom
 
Projektet indeholder
Lærervejledning
Kirkebesøg
 
 
Foto: Firefly
SkoleKirke i Syddjurs | Syddjurs Provsti - Syddjurs Kommune