Hits fra depotet / Indskoling / Hver fugl synger med sit næb
Billeder: Josephine Kyhn og Zane Lee

 

Hver fugl synger med sit næb
- et sangprojekt om Grundtvig

Ovenstående talemåde stammer fra en af Grundtvigs sange, og det er netop Grundtvigs sange og salmer, der er projektets omdrejningspunkt. I projekt møder eleverne selveste Grundtvig, i form af en skuespiller, der i tre korte film introducerer de sange, som eleverne skal arbejde med:

Jeg gik i marken og vogtede får
Velkommen i den Grønne Lund
Morgenstund har guld i mund

Gennem arbejdet med sangene får eleverne et begyndende kendskab til Grundtvig og hans tanker. Til hver sang er der øvelser og opgaver, hvor eleverne skal arbejde med projektets tematikker; den gode fortælling, som her er den bibelske fortælling om hyrdedrengen David, der bliver konge, fællessang og glæden ved livet.

Til projektet har et børnekor indsunget de tre sange og sammen med det, kan klassen lære at synge sangene. På den måde klædes eleverne på til at blive en del af den unikke danske tradition fællessang. En tradition som Grundtvig har haft stor betydning for, og som efterhånden har en indgroet plads i dansk kultur med sang til alt fra den gladeste fødselsdag til den sørgmodigste afsked.

Der er mulighed for at runde projektet af ved at tage på besøg i den lokale kirke og synge sangene og opleve, hvordan fællessangen vokser i mødet med kirkens gamle mure.

 

Projekttilmelding

Billeder: Josephine Kyhn og Zane Lee

Klassetrin: 1.–3. klasse

Fag: Kristendomskundskab evt. musik
Lektioner: 4-6 lektioner 
Kompetenceområde: Kristendom

Projektet indeholder:
Lærervejledning
Filmklip
Sange, der er indsunget
Lærerkursus
 

 
 
 
SkoleKirke i Syddjurs | Syddjurs Provsti - Syddjurs Kommune