Ungdommen nu til dags!
Hvad er det gode ungdomsliv?
Ungdommen er skiftevis genstand for forherligelse og forbandelse. Gennem tiden er den blevet skudt meget i skoene og meningerne står i kø, når det kommer til spørgsmålet om, hvad det gode ungdomsliv er - men hvad siger de unge egentlig selv?
Den norske forfatter, Linn Skåber, har skrevet en bog, der giver ungdommen stemme. Med udgangspunkt i interviews med unge mennesker har hun forfattet små tekster, der tager ungdommen alvorligt. Teksterne er skrevet som monologer og kommer omkring både de helt små umærkelige nuancer og de kæmpestore begivenheder som ungdomslivet bliver formet af.
Med afsæt i et udvalg af bogens tekster undersøger dette projekt nogle af de eksistentielle spørgsmål og overvejelser der vedrører ungdomslivet i overgangen fra barn til voksen. Under overskriften “Hvad er det gode ungdomsliv” gennemgår projektet ud fra både dansk- og kristendomsfaglige tilgange en række perspektiver på emnet - inklusiv elevernes egne.
Danskfaglige greb: Fortælleforhold, form og genre, små kreative skriveøvelser, analyse, ordvalg, semantik, eksistentielle spørgsmål
Kristendomskundskabsfaglige greb: Et udvalg af kristendomsfaglige metoder herunder den sokratiske metode og dialog, mytemotiver og grundmetafoerer, almene tilværelsesspørgsmål, kristne grundbegreber livsfilosofiske og etiske overvejelser om håb og fortvivlelse, skyld, uskyld og ansvar, rigtig og forkert, tilgivelse og hævn, mening og tomhed, frihed og tvang
Udblik: Bogens illustrationer af Lisa Aisato, perspektivering til andre tekster (fx billeder, artikler, bibeltekst), elevopgaver inspireret af bl.a. blackout-poetry…