Projekter 2019/20 / Mellemtrin / Gud egner sig ikke til Ballerup

Gud egner sig ikke til Ballerup

Bor Gud virkelig i Ballerup?

Hvem er Gud i Kim Fupz Aakesons bøger? Det er faktisk ham selv, fortæller forfatteren i et interview - både Grumpy dad og den trætte Gud, som ikke gider flere møgunger og mandage. Med udgangspunkt i tre billedbøger af Kim Fupz Aakeson skal eleverne arbejde med begrebet gudsbilleder og spørgsmålene:
          Hvem eller hvad er Gud?
          Hvordan er Gud?
          Hvad gør Gud?
I arbejdet med beretninger fra bibelen og koranen erhverver eleverne viden om menneskers forsøg på at beskrive Gud inden for jødisk, kristen og islamisk tradition og mulighed for at forholde sig til de forskeliige forestillinger om Gud. 
 

Stor jubilæumskonkurrence

Når I arbejder med forløbet er der mulighed for at deltage i konkurrencen om at vinde en klassetur med alt betalt. I materialet er der en opgave, hvor eleverne skal prøve at være "i Guds sko". Opgaven optages og sendes ind til SkoleKirke.
 

Lækker klassepræmie

Sender I optagelsen af "I Guds sko" ind, deltager I i konkurrencen om:
       - Overnatning, undervisning og spisning med alt betalt i enten Ree Park, Skandinavisk dyrepark eller på Fregatten Jylland.
 
Fagområde: Kristendomskundskab (Dansk)
Klassetrin: Mellemtrinnet
Lektioner: 10 - 12
Projektperiode: Materialet udleveres efter d. 9. september
 
 
Kursusdag d. 9. september 13.00 - 16.00 Rønde Højskole!
På kursusdagen vil materialet til forløbet blive præsenteret. Derudover vil der være oplæg ved universitetslektor Marianne Qvortrup om gudsbilleder i forskellige religioner og foredrag ved Kim Fupz aakeson om brugen af Gud i mange af hans fortællinger.
Meld dig til kurset her
 
 
 
 
SkoleKirke i Syddjurs | Syddjurs Provsti - Syddjurs Kommune